Admin Admin
عدد المساهمات : 454 نقاط : 6927 تاريخ الميلاد : 18/10/1988 تاريخ التسجيل : 31/05/2009 العمر : 35 الموقع : elshafk.mam9.com
| موضوع: اجمل والذ الاكلات المصريه الثلاثاء أبريل 20, 2010 11:40 pm | |
| السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
احب اعرفكم بى .. انا لمسات قلب من مصر
اولا وقبل اى شى كل عام وانتم بخير ورمضان كريم عليكم وعلى الامه الاسلاميه كلها
ومبسوطه كتير انى قبلت هنا بالمنتدى ولى الشرف انى اكون عضوه بها المنتدى واخت لكم ان شاء الله
انا بحب المطبخ كتير كتير وبدى عرفكم كمان على بعض الاكلات المصريه اللى راح تعجبكوا كتير باذن الله خلال ها
الشهر الكريم .. واتمنى انى اشوف ردة فعلكم بعد ما تجربوها واعرف شو رايكم بيها ..
ماراح طول عليكم وراح ابدأ لكم بافطار بكره ان شاء الله واللى ممكن يكون الطبق الرايسى فيه دجاج بالفرن مع صانية
بطاطس ومعهم الخضار بيكون ملوخيه وارز معمر ...
اولا: الدجاج بالبطاطس فى الفرن
المقاديـــــــــر :.
- عدد 1 دجاجه متوسطة الحجم
- عدد من 3 الى 4 حبات بطاطس متوسطه
- عدد 2 حبة طماطم
- 2 ملعقة زيت
- 2 ملعقة سمن
- ملح ، فلفل ، بصله صغيره مبشوره
- نصف كوب ماء او مرق
طريــــــقة العــــــــــمل :.
* تغسل الدجاجه جيدا بالماء والدقيق والملح ثم تقطع الى 4 اجزاء
* تقطع حبات البطاطس على شكل حلقات وتتبل بالملح والفلفل والبصله المبشوره وتدهن الصانيه بملعقتين الزيت
وتوضع البطاطس فى الصنيه ويوضع معها نصف مقدار الطماطم مقطع حلقات ايضا ثم يوضع فوقهم نصف كوب الماء
* تدهن اجزاء الدجاجه بالكامل بالسمن وترص فوق البطاطس والطماطم ويوضع ما تبقى من مقدار الطماطم المقطعه
حلقات على اجزاء الدجاجه ثم تغطى بورق الفويل وتزج فى الفرن حتى تنضج .
ثانيا:الملوخيـــــــــــــــــــــة
المقاديــــــــــر :.
- 1 كيلو ملوخيه
- مرق لحم او طيور
- ملح ، فلفل ، كثبره ناعمه
- ثوم مفروم او مدقوق
- عدد 2 ملعقة سمن
طريــــــــــقة العمل :.
* تقطف اوراق الملوخيه وتغسل جيدا وتصفى ثم تفرد على منضده او صنيه حتى تجف
* تخرط الاوراق بالمخرطه حتى تصبح صغيره جدااااااااااااااااا
* يوضع المرق فى اناء الطهى ويترك يغلى ثم يضاف عصير حبة طماطم متوسطه الى المرق
* يدق الثوم والكسبره والفلفل الملح معا ويؤخذ نصف الكميه وتضاف على المرق
* يرفع الاناء من على النار ثم يضاف اليها الملوخيه وتقلب حتى لا تتماسك بشكل غير لائق ، ويمكن تخفيفها حسب
الرغبه بالمرق
* يتم تحمير الجزء الباقى من الكثبره والثوم المدقوق فى السمن ثم يوضع على الملوخيه ويقلب ثم يغطى سريعا
عليها
ثالثا:الارز بالكبــــــــــد والقوانـــــــــــــــص
المقاديــــــــــر :.
- 4 كوب ارز
- نصف كيلو كبد وقوانص
- ملح ، فلفل
- كميه مناسبه من اللبن
- مربع قشطه
طريقــــــــــــــــتة العمـــــــــــــل :.
* يغسل الارز جيدا وتغسل ايضا الكبد والقوانس جيدا
* يوضع نصف كمية الارز فى البرام وتوضع فوقه كمية الكبد والقوانص بعد تقطيعها لاجزاء صغيره
* يوضع باقى الكميه المتبقيه من الارز فى الطبقه الاخيره
* يوضع الملح والفلفل فى كميه اللبن ويقلب جيدا ثم يغطى به الارز
* توضع القسطه فى النهايه على وجه البرام ثم يزج فى الفرن حتى ينضج
بالهنـــــــــــــــــــــــــــــــا والشفــــــــــــــــــــــــــــــا
يارب اكون قد نلت اعجابكم .. وانتظرونى فى اكلات اخرى ان شاء الله | |
|
♥• بـ۶ـثرً ة ހވޱ ≈ ● مشرف عام
عدد المساهمات : 441 نقاط : 5341 تاريخ الميلاد : 18/10/1992 تاريخ التسجيل : 31/03/2011 العمر : 31
| موضوع: رد: اجمل والذ الاكلات المصريه السبت أبريل 09, 2011 9:33 pm | |
|
يـ عـ طـ يـ كـ الـ عـ افـ يـ هـ
ஐஐஐஐஐஐ
| |
|
ماى واى عضو جديد
عدد المساهمات : 3 نقاط : 4751 تاريخ الميلاد : 30/01/1984 تاريخ التسجيل : 15/05/2011 العمر : 40
| موضوع: رد: اجمل والذ الاكلات المصريه الأحد مايو 15, 2011 2:34 am | |
| | |
|
Admin Admin
عدد المساهمات : 454 نقاط : 6927 تاريخ الميلاد : 18/10/1988 تاريخ التسجيل : 31/05/2009 العمر : 35 الموقع : elshafk.mam9.com
| موضوع: رد: اجمل والذ الاكلات المصريه الخميس أغسطس 25, 2011 5:19 am | |
| [b]اتمنى ان افيدكم ومشكور على الاجابات[/b] | |
|